Toolkit

In deze toolkit vindt u handige materialen en links die u kunnen helpen communiceren binnen uw organisatie.

Sinds 2019 is er een nieuwe Europese richtlijn die klokkenluiders beter beschermt. Daarom is ook de Nederlandse Wet Huis voor klokkenluiders aangepast en geldt nu de ‘Wet bescherming klokkenluiders’. De wetswijziging is ingegaan op 18 februari 2023.

Op www.wetbeschermingklokkenluiders.nl leest u wat de wetswijziging precies betekent voor werkgevers, met name bij wie ten minste vijftig personen werkzaam zijn. Op de website vindt u actuele informatie over het wetsproces, de gevolgen van de wet en hoe organisaties daar straks aan kunnen voldoen en handige praktijkmiddelen en -verhalen.

Wat betekent dit voor mij?

Het zou zo kunnen zijn dat u aanpassingen moet doen in uw organisatie. Welke aanpassingen dat zijn en onder welke voorwaarden, dat leest u op de pagina  Voor werkgevers. Precies weten wat het verschil is tussen de oude en nieuwe situatie? Dat leest u op de pagina  Wat is er veranderd.

Download de toolkit

De meest belangrijke materialen hebben wij verzameld in deze offline toolkit. Hierin vindt u beeldmateriaal, een kernboodschap in Word-format, een checklist en praktijkverhaal in PDF-format, e-mailbanners en een infographic.

Het laatste nieuws direct in uw inbox?

We streven ernaar maandelijks een nieuwsbrief te sturen met handige tips, het laatste nieuws en materialen of praktijkverhalen die kunnen helpen bij het aanpassen van meldprocedures.

Handige links

Hieronder vindt u handige hulpmiddelen en inspirerende praktijkverhalen over hoe een meldprocedure er ook uit kan zien: