Mediakit

In deze mediakit vindt u handige materialen en links die u kunnen helpen communiceren binnen uw organisatie.

Sinds 2019 is er een nieuwe Europese richtlijn die klokkenluiders beter zal beschermen. Daarom wordt ook de Nederlandse Wet Huis voor klokkenluiders aangepast naar de ‘Wet bescherming klokkenluiders’. Wanneer de wetswijziging in werking treedt, hangt ervan af hoe snel het wetsvoorstel ter implementatie van de Europese richtlijn in het parlement wordt behandeld.

Op www.wetbeschermingklokkenluiders.nl leest u wat de wetswijziging precies betekent voor werkgevers, met name bij wie ten minste vijftig personen werkzaam zijn. Op de website vindt u actuele informatie over het wetsproces, de gevolgen van de wet en hoe organisaties daar straks aan kunnen voldoen en handige praktijkmiddelen en -verhalen.

Wat betekent dit voor mij?

Het zou zo kunnen zijn dat u aanpassingen moet doen in uw organisatie. Welke aanpassingen dat zijn en onder welke voorwaarden, dat leest u op de pagina Voor werkgevers. Precies weten wat het verschil is tussen de oude en nieuwe situatie? Dat leest u op de pagina Wat verandert er.

Download de mediakit

De meest belangrijke materialen hebben wij verzameld in deze online, maar ook een offline mediakit. Hierin vindt u beeldmateriaal, een kernboodschap in Word-format, een checklist en praktijkverhaal in PDF-format, e-mailbanners en een infographic.

Het laatste nieuws direct in uw inbox?

We streven ernaar maandelijks een nieuwsbrief te sturen met handige tips, het laatste nieuws en materialen of praktijkverhalen die kunnen helpen bij het aanpassen van meldprocedures.

Handige links

Hieronder vindt u handige hulpmiddelen en inspirerende praktijkverhalen over hoe een meldprocedure er ook uit kan zien: